Can Pinet, comerç amb història

Major, 93

971602123

WhatsApp:

https://can-pinet.negocio.site/

Horari

Venda online

Si

Compra telefònica

Si

Compra whatsapp

Si

A domicili

Si

Ca’n Pinet, 75 anys de servei al client

Ca’n Pinet, nascuda al 1946, es defineix com una botiga de poble que “té de tot”: roba interior, merceria, roba, llar, llençols, mantes, tapetes camilla, també venen mobles, a un local enfront de Ca’n Pinet. Des de fa 75 anys, Ca’n Pinet s’ha convertit en una tenda de referència a Pòrtol, pero també a tot Marratxí, especialment a Sa Cabaneta, malgrat que també reben clients de fora del municipi.

L’IDI, Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears, l’ha atorgat la distinció de comerç amb història. Actualment es troba al front del negoci la tercera generació, amb Maria del Carme Monzón, que rep l’ajuda de la seva mare, Maria Canyelles, que amb 76 anys encara dóna un cop de mà a la seva filla. “He estat 70 anys al comerç, des dels sis anys acompanyant ma mare, i atenent i despatxant clients des dels catorze anys fins als seixanta cinc que em vaig jubilar parcialment als 65 anys”.

En aquest temps Ca’n Pinet ha ampliat el seu local comprant la tenda veïnada i també compta amb un altre local on venen mobles. “Tenim l’altra tenda tancada i quan venen els clients anem allà i els despatxam”. Maria Canyelles remarca una vegada i un altra la importància i el valor afegit de tendes com la seva, que coneixen els clients i els donen un tracte proper. Moltes de vegades són clients coneguts i inclús clients que venen de generació en geenració. Maria Canyelles confessa que és dificil mantenir la tenda. “Has de passar molts de sacrificis, has de vetlar tots els batuts, que deiem en mallorqui, perquè els centres comercials se’n duen la palma i ha davallat la venda, però sempre tenim els nostres clients que ens són fidels i ens defensam per poder viure”, tot i que Maria no sap si Ca’n Pinet resistirà un altra generació.

“Tenc els mateixos clients de molts d’anys i estan contents amb nosaltres perquè tornen a comprar”. A més, Maria destaca que les confeccions de roba a Ca’n Pinet es fan de franc per als clients que compren la roba a la tenda. “I crec que això els clients ho veuen, i si ens criden per dur roba a gent que not venir a la tenda, s’ho portam a casa i s’ho mostram, inclús fora de Pòrtol. Tenim clients de Sa Cabaneta, Santa Maria, Santa Eugenia, Algaida, Palma.Les propietàries de Ca’n Pinet admeten que el confinament va ser molt dur per al negoci que, per primera vegada en la història, ha estat dos mesos tancada. “Després del confinament ens pensàvem que no vendríem res però ha estat a l’inrevés, perquè han tornat els clients. Allò que s’ha aturat un poc és la roba de vestir perquè la gent no surt, però venem molta de roba interior: pijamas, camisetes i merceria es venen més que abans de la pandèmia”.

Maria Canyelles, tota una vida fent feina a Ca’n Pinet, fa ènfasi en l’atenció personalitzada que caracteritza el comerç local front a l’atenció que es dóna a grans superfícies. “Jo soc la primera que no vaig a un centre comercial. Estam aveçats a estar amb el client, a mostrar-li les coses, a oferir-li allò que tenim i a ajudar-lo en allòm que li convé més. En canvi, en els centres comercials te despatxes tot sol perquè no hi ha ningú”.

Ca’n Pinet continua atenent els seus clients de sempre i fa front a la pandèmia aixecant cada dia la persiana, com ho ha fet en els darrers 75 anys, sense tancar ni tan sols per vacacions. Ja són tres generacions: àvia, mare i filla, les que han posat en peu aquesta tenda de Pòrtol que insisteix en la seva filosofia: conèixer al client i saber sempre allò que necessita i li afavoreix.

FORMA PART DELS NOSTROS COMERÇOS

Tens un negoci i vols inscriure’t a la web de l’Aparador Virtual de Marratxí?

Veure més